DAKDUURZAAMHEID

Duurzame Daken2021-01-13T10:16:03+00:00

Tegenwoordig krijgt het dak steeds meer een andere functie. Zo worden daken gebruikt als tuin, terras, parkeerdak en energieopwekkend. Duurzaamheid. Een woord dat steeds vaker terug komt in alle sectoren van de bouw. Elk bedrijf moet zich bewust zijn van haar aandeel in de maatschappij. Het zogenaamde MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) is een term die steeds meer bedrijven gaan voeren. Maasdak B.V. levert duurzame daken door onder andere de volgende mogelijkheden te bieden.

IKO carrara (hitte reflecterend)

Door slim gebruik te maken van dakbedekking, kan er een aanzienlijke winst worden bereikt op o.a. energiekosten in een gebouw. Waar bijvoorbeeld zwarte bitumineuze dakbedekking voornamelijk warmte vasthoudt, reflecteert witte dakbedekking (bitumineus of kunststof) juist warmte. Dat op een wit dak vervuiling sneller te zien is, kan niet opwegen tegen de vele voordelen, onder andere:
> Duurzaamheid
> Lagere energiekosten
> Koelere daken en werkruimtes onder het dak
> Verlengde levensduur (door minder opwarming van bitumen)

Maasdak kan verschillende soorten hitte reflecterende dakbedekking aanbrengen, wij werken met kwaliteitsmaterialen in zowel bitumineuze en kunststof daksystemen.

ZONNEPANELEN

Steeds meer consumenten en bedrijven kijken of het energieverbruik kan worden terug gebracht. Met zonnepanelen op uw dak heeft u de mogelijkheid uw totale elektriciteitsgebruik zelf op te wekken. Graag bespreken wij de mogelijkheden voor uw dak.

Welke gegevens hebben wij nodig voor een goede offerte?
> Type dakconstructie
> Maximaal toevoegbare belasting
> Afmetingen van het dak (dakplattegrond)
> Foto van het dak (i.v.m. schaduw en obstakels)
> Oriëntatie dak
> Gewenste opwekking of jaarlijks verbruik

Klik hier voor onze speciale pagina

GROENE DAKEN

Maasdak BV heeft inmiddels een indrukwekkend portfolio opgebouwd voor wat groene daken betreft. Groene daken bieden ten opzichte van een traditioneel dak vele voordelen op het gebied van duurzaamheid, milieu en belevingswaarde. Hoewel de kosten van dit type dak wat hoger liggen staat daar tegenover dat de dakbedekking langer mee gaat dan bij een traditioneel dak en dat het daarna gerecycled kan worden.

Wat groene daken betreft, kan men twee verschillende soorten onderscheiden:
> Intensief groendak
> Extensief groendak

Het intensief groendak kenmerkt zich door de aanwezigheid van struiken en bomen en eventueel in combinatie met een bodembedekker of gazon, vergelijkbaar met een ‘normale’ tuin. Het extentief groendak kenmerkt zich door het gebruik van lage begroeiing als sedumdak, kruidendak of een grasdak.

Advies waar en wanneer het u uitkomt!

Bel 0180 – 417301

Welkom bij MAASDAK.

Wij vragen uw toestemming voor het gebruik van cookies door deze website. Voor meer informatie, bekijk ons privacybeleid.
Akkoord